WWF-grönlistad, vildfångad fisk. Varsamt torkad i en helt kemikaliefri produktion, helt fri från konserveringsmedel.
Att äta skarpsill är både nyttigt och miljövänligt! Skarpsill innehåller rikligt av omega3-fettsyror (EPA, DHA) som hjälper till att lindra inflammationer och som ger mjuka trampdynor och skinande päls. Skarpsill är också en av de bästa källor som finns för vitamin D3.
2-4 fiskar per dag per 10 kg kroppsvikt räcker bra för att fylla på med omega3 och naturliga vitaminer.
Storlek: Cirka 5-10 cm långa.
Mängd: Cirka 100-120 fiskar.
Fiskarna kan brytas till mindre bitar.
Ingredienser:
100% torkad baltisk skarpsill (sprattus sprattus).
Analytiska beståndsdelar (100g): Råprotein 44%, Råfett 26,7% (varav omega3-fettsyror 5,6%), vätska 8,1%, råaska (mineraler) 7,2%.
Vitamin D3: 20µg.
Nettovikt: 100 gram.
Information om baltisk/östersjöfisk:
Många är oroade över miljögifter i fisk fångad i Östersjön - med all rätt! Då kan följande vara bra att veta:
- Egentliga Östersjön innehåller inte längre giftmängder som överskrider de gränsvärden som finns.
- Skarpsill är en kortlivad art som inte hinner samla på sig miljögifter under sin korta livstid och den är därför säker att äta, oavsett var den fiskats.