Din varukorg är tom, men det behöver den inte vara.
-
+
Pup Loafs
Ett kul alternativ till köttfärslimpa. Praktiska att frysa in, går snabbt att tina upp. I dessa har jag lagt i nästan extra allt med nyttigheter. Om mina båda provsmakare älskade dem? Gissa!
Ingredienser:
500g nötfärs
25g kycklinglever
100g kycklinghjärtan
1 burk sardiner, avrunnen
3 ägg
2 morötter, medelstora
1 selleristjälk
2 dl grovhackad savoykål
1 dl gröna ärtor
1/2 dl blåbär
1 msk rapsolja
1 tsk ingefära (mald eller färskriven)
1 tsk gurkmeja
Riv morötter, selleri och savoykål. Mixa alla ingredienser utom nötfärsen. Blanda ner nötfärsen till en jämn smet. Fördela på muffinsplåtar, denna sats ger ungefär 14 stora muffins. Det går bra att göra dessa i en brödform också, så det blir formen av en köttfärslimpa. Baka mitt i ugnen i 175 grader 30-60 min beroende på storlek på formen, de ska bli genombakade men saftiga i mitten.