• LÄR DIG LAGA EGEN HUNDMAT!
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna Payment with Swish
Frakt från 63 kr / Eget lager / Snabb leverans


Om Hundmatskocken

Jag som står bakom Hundmatskocken heter Susanne och mina båda sidekicks heter Nisse & Kajsa. Tillsammans tillbringar vi mycket tid i köket, mina hundar tar sitt jobb som provsmakare på största allvar! När jag inte står i köket jobbar jag som hundfrisör och utbildare i mitt företag Hundhälsan. Pälsvård är den andra stora saken jag brinner för och jag håller mycket utbildningar i pälsvård och hundklippning, både för hundägare och andra hundfrisörer.

Hemlagad hundmat

För ungefär sju år sedan började jag laga hemlagad mat till mina hundar. Kajsa hade dessförinnan ratat all annan mat och Nisse åt allt men blev aldrig mätt. Vi prövade oss fram, Google och kloka kollegor blev en stor hjälp men jag saknade en enkel kokbok för nybörjare. Inte en med djupdykning i näringstabeller, utan mer en ”Kom igång så här-bok”. Efter några år skrev jag en själv; "Lär dig laga egen hundmat”. Fokus ligger just på inspiration att våga börja med egen mat snarare än att varje enskild måltid ska vara i detalj beräknad med exakt rätt näring. Jag oroar mig inte längre för att hundarna inte ska få i sig allt de behöver, tack vare variation i kosten är jag trygg med att de får all nödvändig näring. I början gav jag hälften hemlagat och hälften torrfoder, då jag inte vågade släppa det kommersiella fodret helt. När jag till slut gick över helt till hemlagat fick båda hundarna både bättre päls och perfekta magar. Följ gärna vårt Instagramkonto  @hundmatskocken för tips och recept och även en och annan dråplighet i vårt hundkök!

Tanken är att inspirera och avdramatisera hela grejen med att laga mat själv till sin hund. Som alternativ till torrfoder, som ett komplement, eller bara lite då och då för att bjuda din hund på det där lilla extra. Häng med oss, det är inte ett dugg svårt, det enda du behöver är en gryta och lite bra råvaror!